Ministarstvo privrede u Vladi USK obavještava proizvođače namještaja kao i veletrgovce namještajem da će se u periodu od 10. do 15. januara 2017. godine u Istanbulu održati “ISMOB 2017- Istanbulski sajam namještaja“.

U okviru sajma od 9. do 12. januara će se održati „Buyer Mission Program“ gdje će biti održana kratka prezentacija za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima. Učesnicima programa (po jedan predstavnik iz kompanije) biće plaćeni troškovi smještaja.

Učesnici su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika : engleski, njemački ili francuski, kao posjedovati ovlasti za odlučivanje o kupovini.

Zainteresirane kompanije mogu kontaktirati Trgovinski ured Ambasade Turske u BiH za aplikacioni formular koji je potrebno dostaviti najkasnije do 27. decembra 2016. godine na broj faksa: 033/208-562, ili putem maila saraybosna@ekonomi.gov.tr nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće u „Buyer Mission Program“.