183. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

25.09.2020 - 16:52 by Administrator

U Bihaću je danas održana 183. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona. Članovi Vlade Kantona razmatrali su te dali saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Općine Bužim te saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta između ovog Ministarstva i Ženskog nogometnog kluba Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe.

- Ministarstvu za građenje. prostorno uređenje i zaštitu okoliša obratila se Mjesna zajednica Jusufovići - Općina Bužim, sa molbom da ih se pomogne u implementaciji projekta izrade projektno tehničke dokumentacije glavnog projekta mosta Sejdića most". Radi se o projektu čija će izrada dokumentacije omogućiti uslove za početak gradnje mosta, koji treba povezati lokalni put Ljubijankića u općini Bužim i lokalni put Sejdića most Mrcelji-Todorovo, u općini Velika Kladuša. Aktivnosti za izradu ovog mosta traju od 1997. godine kada je od strane projektnog društva GZG d.o.o. Sarajevo izrađen izvedbeni projekt lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most. Ovaj most sastavni je dio lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most, te se isti nalazi na administrativnoj granici i povezuje lokalne puteve općina: Bužim,Velika Kladuša i grada Cazina, obrazložio je ministar Adnan Alagić, koji je danas ovlašten da potpiše Sporazum sa Općinom Bužim. 

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša finansijski će podržati i projekat Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe. Klub „Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe obratio se sa molbom da ih se pomogne u implementaciji projekta „Misli o prirodi i čuvaj je čija je svrha doprinos očuvanju prirode i zdravlja ljudi. 

Radi se o projektu koji podrazumijeva izgradnju staze za šetače i uredenje obala rijeke Krušnice, sadnju drveća i postavljanje klupa za sjedenje i kanti za otpad. Ukupna vrijednost projekta je 6.200,00 KM. Cilj projekta je stvaranje dodatnih uslova za izlazak, djece i omladine, ali i starijih građana u prirodu, na način da se još jedan prirodni ambijent osposobi kao izletište. Klub je iz vlastitih članarina obezbijedio dio sredstva u iznosu od 1.200 KM a za razliku sredstava u iznosu od 5.000 KM obratio se sa molbom ovom Ministarstvu. Kako bi pomogli realizaciji projekta Ženskog nogometnog kluba .„Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe. Ministarstvo je pripremilo Sporazum o dodjeli granta za implementaciju.

Na prijedlog Ermina Zulića, ministra za pitanja boraca i RVI Vlada USK donijela je danas Odluku o izdvajanju 50 000 KM za završetak izgradnje spomen obilježja u Biljanima, Ključ.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

07.01.2021

Grant neprofitnim organizacijama za korištenje ...

Preuzmi dokument: Odluka o dodjeli sredstava odabranim korisnicima na osnovu ...

07.12.2020

PONIŠTENJE JAVNOG OGLASA

PONIŠTENJE JAVNOG OGLASA

02.12.2020

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

16.11.2020

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Javne Nabavke

13.01.2021

Javni poziv za nabavku usluga interne i eksterne ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za nabavku usluga interne i eksterne reprezentacije ...

12.01.2021

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

12.01.2021

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

12.01.2021

Nabavka usluga oglašavanja putem printanog ...

Nabavka usluga oglašavanja putem printanog sedmičnog medija