190. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

05.11.2020 - 16:03 by Administrator

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko- sanskog kantona.  
Vedran Prša, ministar finansija u Vladi Kantona prezentovao je Izvještaj o izvršenju budžeta Unsko-sanskog kantona za period 01.01-10.09.2020. godine i periodični izvještaj Budžeta za isti izvještajni period. 

Izvještaj Ministarstva finansija pokazuje finansijski pozitivan rezultat za prvih devet mjeseci. Mada će podaci mijenjati nakon evidentiranja svih obaveza do kraja godine, očekuju da će zadržati pozitivan finansijski rezultat. 

- Vlada Kantona, unatoč teškoj godini i padu prihoda uzrokovanom posljedicama pandemije korona virusa, u ovom izvještajnom periodu uspjela je izmiriti čak 16, 6 miliona KM obaveza iz prethodnih godina, ističu u Ministarstvu finansija Vlade USK.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, na današnjoj sjednici, usvojena je Odluka o kriterijima i postupku dodjele sredstava za finansiranje /sufinansiranje rada javnih kuhinja iz budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020 godinu. 

Članovi Vlade Kantona dali su saglasnost na godišnji plan potencijalnih javno-privatnih projekata za 2020. godinu i sradnjoročni plan potencijalnih javno -privatnih projekata , obrađivača Ministarstva privrede.

Formiran je projektni tim Poljoprivrednog zavoda USK koji će pripremiti prijedlog projekata javno-privatnog partnerstva i biti zadužen za provođenje postupka dodjele ugovora javno-privatnog partnerstva za potencijalni projekt „Robne rezerve Unsko sanskog kantona".

Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona pripremio je potencijalni projekat „Robne rezerve Unsko-sanskog kantona“ po modelu javno-privatnog partnerstva a formiranje projektnog tima je naredni korak za razvoj i implementaciju projekta uspostave robnih rezervi Kantona . 
Od lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu Robne rezereve su ocijenjene kao strateški projekat s obzirom da stvaranje zaliha strateških roba osim što ima pozitivan uticaj na stabilnost tržišta ujedno potiče domaću proizvodnju i garantuje sigurnost proizvođačima.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

16.11.2020

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

03.11.2020

Javni konkurs za imenovanje na upražnjenu ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za imenovanje na upražnjenu poziciju rukovodećeg ...

09.10.2020

Oglas za imenovanje na poziciju kantonalnog ...

Preuzmi oglas: Oglas za imenovanje na poziciju kantonalnog pravobranioca 

06.10.2020

ISPRAVKA I DOPUNU JAVNOG KONKURSA

Preuzmi dokument: Ispravka i dopuna konkursa, 06.10.2020.

Javne Nabavke

26.11.2020

Nabavka tri putnička motorna vozila

Nabavka tri putnička motorna vozila

18.11.2020

LOT 1, nabavka, isporuka i montaža klima uređaja

LOT 1, nabavka, isporuka i montaža klima uređaja

18.11.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača