211. sjednica Vlade Unsko - sanskog kantona

19.07.2018 - 10:32 by Administrator

U Bihaću je zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Između ostalog, premijer Husein Rošić i resorni ministri dali su saglasnost na Program raspodjele namjenskih sredstava

Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline za 2018. godinu te su utvrđeni uslovi, kriteriji i postupak za dodjelu sredstava iz ekoloških naknada.

Riječ je o raspodjeli sredstava na temelju javnog poziva koji će objaviti Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi USK. 
Predmet javnog poziva biće prikupljanje projekta od javnih preduzeća, ustanova i neprofitnih organizacija sa područja Unsko - sanskog kantona za finansiranje/subvencioniranje projekata iz namjenskih sredstava iz ekoloških naknada . 
Pravo učešća na javnom pozivu imaju javna preduzeća i ustanove koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Unsko - sanskog kantona, kao i javne ustanove iz oblasti obrazovanja koje su upisane u Registar osnovnih ili srednjih škola kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko - sanskog kantona te udruženja koja su registrirana u Ministarstvu pravosuđa i uprave Unsko - sanskog kantona kao i udruženja koja su registrirana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou, čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okoliša, kao i pojedinci sa projektima iz ove oblasti.

- Ove godine ukupnu strukturu planiranih namjenskih sredstava iznosi 1.138.820,00 KM, kaže resorni ministar Jasmin Burnić.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Vlada Unsko-sanskog kantona podržala je odluku da se iz sredstava granta za zdravstvo dodijele finansijska sredstva zdravstvenim ustanovama na području USK namijenjena za finansiranje troškova volontiranja. Kako su zdravstvene ustanove istakle problem nedostatka sredstava za uplatu doprinosa za osiguranje lica na stručnom usavršavanju, što je kočilo prijem volontera na stručno obučavanje, Vlada je današnjom odlukom izdvojila 80 000 KM koje će biti raspoređene za ovu namjenu. Procjena je resornog ministra Hazima Kapića da će ovim iznosom biti omogućeno volontersko angažovanje oko 500 osoba.

Samir Sedić, ministar privrede predložio je a Vlada podržala, da se ovogodišnja turistička manifestacija Ključka regata finansijski podrži sa 7000 KM.

Ministar privrede, na današnjoj sjednici, predložio je i Program utroška preostalog dijela sredstava za subvencije za izgradnju poduzetničke infrastrukture iz budžeta za 2018. godinu. Sredstva će biti dodijeljena Gradu Bihaću i Općini Ključ za projekte poduzetnička zona "Kamenica „ (100 000 KM) i poduzetnička zona "Velagići“ ( 116 000KM) .

Vlada Kantona podržala je i projekat kandidovan od mjesne zajednice Tržačka Raštela,Cazin, za sufinansiranje rekonstrukcije puta Gornja - Donja Crnaja, rekonstukciju lokalnog puta Rekići te Rekići- Maganovići.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Nedavni dogadaji

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

20.09.2018

Konkurs za posao: Viši referent - Vozač

Konkurs za posao: Viši referent - Vozač. PREUZMI KONKURS

01.07.2018

ISPRAVKA JAVNOG KONKURSA za imenovanje na ...

Preuzmite dokument: ISPRAVKA JAVNOG KONKURSA za imenovanje na upražnjenu poziciju ...

26.06.2018

JAVNI KONKURS za imenovanje na upražnjenu ...

Dokumentacija za preuzimanje:  JAVNI KONKURS za imenovanje na upražnjenu ...

13.04.2018

Javna licitacija za prodaju viljuškara putem ...

Javna licitacija za prodaju viljuškara putem prikupljanja ponuda dostavljenih ...

Javne Nabavke

12.12.2018

Odluka o poništenju postupka javne nabavke

Preuzmi dokument: Odluka o poništenju postupka javne nabavke

12.12.2018

Odluku o dodjeli ugovora drugorangiranom ...

Odluku o dodjeli ugovora drugorangiranom ponuđaču.

12.12.2018

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.