47. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

04.07.2019 - 19:52 by Administrator

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Na 47. sjednici članovi Vlade, između ostalog, donijeli su Odluku o načinima i uslovima za raspodjelu sredstava iz budžeta Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi USK.

Riječ je o raspodjeli sredstava za projekte na temelju javnog poziva koji će objaviti Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi USK. Predmet javnog poziva biće prikupljanje projekta od gradova i općina USK, javnih preduzeća, ustanova i neprofitnih organizacija sa područja Unsko - sanskog kantona za finansiranje projekata iz iz oblasti prostornog uređenja, energetske efikasnosti i zaštite okoliša, kazao je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi USK.

Na prijedlog Damira Omerdića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlada USK usvojila je danas Odluku o o utvrđivanju kriterija, uslova i postupka za raspodjelu sradstava granta za mlade. Za projekte od značaja za mlade bit će, u 2019. godini, izdvojeno iz budžeta Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta 100 000 KM, a projekti će se prikupljati temeljem javnog poziva kojeg će raspisati Ministarstvo.

Sredstva granta za mlade namijenjena su za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata asocijacija i udruženja mladih koja su registrirana za obavljanje navedene djelatnosti i koji svoju aktivnost obavljaju na području Unsko-sanskog kantona.

MUP-u USK danas je usmjerena donacija koju je Vlada Kantona Sarajevo uplatila kao pomoć u svrhu upravljanja migrantskom situacijom na području Unsko-sanskog kantona. Premijer USK Mustafa Ružnić uputio je zahvalu kolegama iz Vlade Kantona Sarajevo, na iskazanoj solidarnosti i ostvarenoj saradnji. Vlada Kantona Sarajevo najavila je i dodatnu pomoć Unsko-sanskom kantonu.

Na današnjoj sjednici razmatran je i usvojen Strateški plan poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za period 2019.- 2021., kojeg je prezentovao resorni ministar Sulejman Kulenović.

 

Razvojna agencija USK, putem Ministarstva privrede, dostavila je prijedlog , a na današnjoj sjednici Vlada USK donijela je rješenje o imenovanju ekspertnog tima za izradu Strategije za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja USK za period 2020.- 2029.godina.

 

IFrame

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

13.01.2020

-Javni poziv za nabavku usluga stručnog ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za nabavku usluga stručnog usavršavanja

15.10.2019

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora za potrebe ...

04.07.2019

JAVNI POZIV za imaoce pravosnažnih sudskih ...

Na osnovu Zaključka Vlade Unsko-sanskog kantona broj: 03-07-351/19 od 25.04.2019.godine, ...

25.06.2019

JAVNI OGLAS ZA NOMINIRANJE/ IMENOVANJE PREDSJEDNIKA ...

Preuzmi dokument: JAVNI OGLAS ZA NOMINIRANJE/ IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA ...

Javne Nabavke

14.02.2020

Odluka o izuzeću od primjene Zakona o javnim ...

Odluka o izuzeću od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH

14.02.2020

Odluka o prelasku otvorenog postupka u pregovarački ...

Odluka o prelasku otvorenog postupka u pregovarački s objavom obavještenja

14.02.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

03.02.2020

Nabavka usluga obaveznog osiguranja vozila

Nabavka usluga obaveznog osiguranja vozila