Prvi dan online nastave

23.03.2020 - 20:21 by Administrator

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona je u prethodnom periodu zbog Naredbe o prekidu nastavnog procesa broj:10-34-2992-1/20 od 12.3.2020. godine poduzelo različite mjere i aktivnosti s ciljem organizacije i odvijanja nastave na daljinu.

Organiziralo je uspostavljanje nastave putem TV ŠKOLE za učenike od I-V razreda, te online nastavu za učenike od VI – IX razreda i za sve učenike srednjih škola. Napominjemo da je obaveza svih učenika I-V razreda da prate TV ŠKOLU i sve upute vrijednih učiteljica koje predano i požrtvovano pripremaju sve sadržaje za učenike. Ovim putem, našim učiteljicama javno zahvaljujemo na njihovom nesebičnom doprinosu.

Dalje, uspješno je uspostavljena online nastava u osnovnim i srednjim školama, te čestitamo svim direktorima, koordinatorima, nastavnicima i profesorima na profesionalnom pristupu ovom izazovu i ažurnom kreiranju odgovarajućih uvjeta za izvođenje online nastave. Uz manje tehničke poteškoće ostvaren je cilj pokretanja nastave na daljinu, te će Ministarstvo i u narednom periodu iznalaziti rješenja za sve probleme koji se tiču tehničkih poteškoća i pokrivenosti nastave.

S tim u vezi, želimo iskazati zahvalnost prema BH Telecomu kao društveno odgovornoj domaćoj kompaniji na njihovoj podršci u našim aktivnostima.

Također zahvaljujemo i predstavnicima JU Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona na profesionalnoj podršci u realizaciji online nastave.

Zahvalnost dugujemo i Radio televiziji Unsko sanskog kantona, uposlenicima ove televizijske kuće te direktorici Pašić Irmi na krajnje profesionalnom odnosu koja je u datom momentu na pravi način organizirala rad ove televizijske kuće te stavila sve ljudske i tehničke kapacitete Ministarstvu obrazovanja na raspolaganje kako bi TV ŠKOLA postala uspješna priča za naše najmlađe učenike.

Na kraju, zbog cjelokupne situacije, čestitamo svim prosvjetnim radnicima na profesionalnosti i ozbiljnosti u pristupu i realizaciji prvog dana online nastave. Napominjemo da u vanrednim situacijama ne postoje savršena rješenja, ali postoji odlučna namjera da uz sve ove okolnosti radimo isključivo u korist naših učenika. Apeliramo na roditelje naših učenika da prosvjetnim radnicima budu potpora u realizaciji nastave na daljinu, da sačuvaju strpljenje i iskoriste ovo vrijeme za dodatno zbližavanje sa svojom djecom kako bi zajedno prebrodili situaciju u kojoj smo se našli, uz poruku ostanite kući i poštujte naredbe Kriznog štaba .

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

14.10.2019

Javna rasprava: ZAKON O PRIZNAVANJU INOSTRANIH ...

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona organizira:   JAVNU ...

12.04.2018

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture ...

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u toku mjeseca maja 2018. godine ...

Javni pozivi i konkursi

18.10.2019

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ...

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS NA ODREĐENO VRIJEME

10.10.2019

Konkurs za prijem u radni odnos na određeno ...

Preuzmi dokument: Konkurs za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

26.09.2019

JAVNI POZIV za predlaganje i odabir programa ...

Na osnovu člana 13. Zakona o organizaciji i djelokrugu kantonalnih organa uprave ...

19.09.2019

Javni poziv za prijavu kandidata za dobijanje ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prijavu kandidata za dobijanje slijedećih ...

Javne Nabavke

23.03.2020

Nabavka sredstava za dezinfekciju

Nabavka sredstava za dezinfekciju

15.03.2020

Nabavka usluga fiksne telefonije

Nabavka usluga fiksne telefonije

10.03.2020

Nabavka zastava

Nabavka zastava

Istaknuto:


Kontakti

Ulica Alije Đerzeleza br. 2
Telefon: +387 
obrazovanje@vladausk.ba
ID broj: 
4200666010004
 
MINISTAR  
Telefon: +387 37 316 - 067
obrazovanje@vladausk.ba
 
CENTRALA  
Telefon: +387(0)37 316-000

Obavještenja iz Vlade

Obavještenja iz ministarstava