Radni sastanak u cilju poduzimanja određenih mjera a vezano za pojavu sušenja četinarskih šuma

30.05.2018 - 13:52 by Administrator

Na inicijativu Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH, u saradnji sa kantonalnim resornim ministarstvom, u Bihaću je danas održan radni sastanak u cilju poduzimanja određenih mjera a vezano za pojavu sušenja četinarskih šuma na području Unsko-sanskog kantona.

- Federalno ministarstvo je reagovalo nakon informacije ŠPD Unsko-sanske šume, u kojoj je ukazano na ovaj problem i sastanak je organizovan da bi se sve relaventne institucije uključile i pružile stručnu pomoć, kazali su pomoćnica federalnog ministra za šumarstvo i lovstvo Danica Cigel i savjetnik ministra Fuad Mujagić.

Kako su naveli u ŠPD Unsko-sanske šume problem sušenja četinarskih šuma, usljed prenamnoženja potkornjaka, na području kojim gospodari ŠPD, u posljednje vrijeme postaje sve izraženiji. Posebno je zabrinjavajuće stanje na području općine Bosanski Petrovac , gdje je primjetno masovno sušenje četinarskih šuma . Menadžment ŠPD izrazio je i danas zabrinutost obimom sušenja četinarskih šuma, zbog čega su i zatražili pomoć s federalnog nivoa vlasti.

Kantonalni ministar Dragan Polimanac ukazao je na ozbiljnost činjenice da su šumski ekosistemi ugroženi, što zahtijeva zajedničko djelovanje svih nadležnih institucijama i brzu reakciju.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Nedavni dogadaji

Javne rasprave

Javni pozivi i konkursi

25.05.2018

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava Budžeta ...

            Na osnovu Odluke ...

Javne Nabavke

21.03.2019

Poništenje Javnog poziva za dodjelu sredstava ...

Poništenje Javnog poziva za dodjelu sredstava Budžeta Unsko-sanskog ...

06.03.2019

...

Javni poziv za nabavku usluga stručnog usavršavanja.

06.03.2019

Odluka o pokretanju postupka javne nabavke

Odluka o pokretanju postupka javne nabavke.

26.02.2019

Nabavka usluga tehničkog pregleda vozila

Nabavka usluga tehničkog pregleda vozila