Saradnja USK i UNDP

12.11.2020 - 19:39 by Administrator

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), danas je u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona u Bihaću organizirana primopredaja informatičke i druge tehničke opreme za Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštitu okoliša, Ministarstvo privrede, Upravu za inspekcijske poslove, i Zavod za prostorno uređenje i planiranje. Vrijednost isporučene opreme je 31.000 KM. Donacija uključuje isporuku računara, mrežnih printera, projektora, laserskih mjernih aparata i GPS uređaja.

- Donaciju iste vrste opreme MEG projekat je obezbjedio i za partnerske općine i gradove na području Unsko-sanskog kantona: Bihać, Cazin, Bosansku Krupu, Sanski Most i Veliku Kladušu. Dodatno, za svaku od pet lokalnih uprava će biti isporučena i dron letjelica opremljena za standardno i termo-vizijsko snimanje terena i objekata. Ukupna vrijednost opreme za pet lokalnih uprava je 136,000 KM, kaže Vahidin Ogrešević, u ime UNDP.

Ovaj sastav Vlade USK, iako je suočen sa najvećim izazovima od vremena konstituisanja kantona, pokazuje svakim danom opredjeljenost da ispoštuje principe iz našeg programa. Jedan od njih je i projektno djelovanje. Tako da i danas okviru projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi UNDP, potvrđujemo dobro saradnju sa našim međunarodnim partnerima.

Naša saradnja sa UNDP pokazala je odlične rezultate i njihovi eksperti su bili uključeni i u izradu nekoliko zakona, kao što je izuzetno važan Zakon o JPP i Zakon o turizmu. Prije nekoliko dana potpisali smo i Sporazum sa UNDP za unaprijeđenje Centra za prekvalifikaciju radne snage u okviru Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona.

Učešće Ministarstva privrede u ovom projektu iznosi 50.000 KM, dok preostali iznos od 175.000 KM sufinansira UNDP. Pored opremanja, omogućićemo i uvođenje nekoliko dodatnih programa radne prekvalifikacije u Centru koji je jedini je takve vrste području Bosne i Hercegovine, kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

16.11.2020

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

03.11.2020

Javni konkurs za imenovanje na upražnjenu ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za imenovanje na upražnjenu poziciju rukovodećeg ...

09.10.2020

Oglas za imenovanje na poziciju kantonalnog ...

Preuzmi oglas: Oglas za imenovanje na poziciju kantonalnog pravobranioca 

06.10.2020

ISPRAVKA I DOPUNU JAVNOG KONKURSA

Preuzmi dokument: Ispravka i dopuna konkursa, 06.10.2020.

Javne Nabavke

26.11.2020

Nabavka tri putnička motorna vozila

Nabavka tri putnička motorna vozila

18.11.2020

LOT 1, nabavka, isporuka i montaža klima uređaja

LOT 1, nabavka, isporuka i montaža klima uređaja

18.11.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača