Sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

21.08.2019 - 19:16 by Administrator

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Između ostalog, Vlada Kantona je na prijedlog Nijaza Kadirića, ministra privrede prihvaćen je Program utroška dijela sredstava "Subvencije preduzećima i poduzetnicima" iz Budžeta Unsko-sanskog kantona - Ministarstva privrede za 2018. godinu po Programu podrške razvoja subjektima male privrede i obrta za 2018. godinu. 

Ministarstvo privrede Vlade USK objavilo je i novi javni poziv za odabir korisnika sredstava po Programu podrške razvoja subjekata male privrede i obrta za 2019. godinu. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava po Programu podrške subjektima male privrede i obrtima registrirani u okviru proizvodne i proizvodno-uslužne djelatnosti s ciljem očuvanja subjekta male privrede i obrta, prevazilaženja poteškoća u radu, zapošljavanja, održivosti, rasta i razvoja subjekata male privrede i obrta na području Unsko-sanskog kantona. Pravo učešća imaju subjekti male privrede i obrti (osim poljoprivredne djelatnosti) registrovani u skladu sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostimai Uredbom o vezanim i posebnim obrtima te obrtnici koji obavljaju obrtničku djelatnost u skladu sa Uredbom o zaštiti tradicionalnih i starih zanata, pod uslovima: da su registrovani i imaju sjedište na području Kantona; čija se djelatnost odnosi na proizvodnu ili proizvodnu-uslužnu djelatnost; da posluju najmanje godinu dana; da upošljavaju minimalno dva radnika (d.o.o.), odnosno jedan radnik (obrt) na neodređeno vrijeme; da imaju pozitivno poslovanje u 2018. godini; da uredno izmiruju direktne poreze, doprinose za PIO i zdravstveno osiguranje; da uredno izmiruju indirektne poreze (ukoliko je u sistemu PDV-a u skladu sa Zakonom o porezu na dodanu vrijednost). Ukupna visina sredstava utvrđena je u iznosu od 150.000 KM.Nepovratna sredstva će se koristiti za subvencioniranje nabavke i kupovine opreme i mašina, te za rekonstrukciju (adaptaciju) proizvodnog prostora sa ciljem prevazilaženja problema za obavljanje djelatnosti. 

Ministarstvo privrede raspisalo je i javni poziv za odabir korisnika sredstava po Programu podrške novoosnovanim subjektima male privrede i obrtima za 2019. godinu. Predmet ovog javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava po Programu podrške novosnovanim subjektima male privrede i obrtima registrirani u okviru proizvodne i proizvodno uslužne djelatnosti s ciljem zapošljavanja, održivosti, rasta i razvoja novoosnovanih subjekata male privrede i obrta na području Unsko-sanskog kantona. Ukupna visina sredstava utvrđena je u iznosu od 30.000 KM. Nepovratna sredstva mogu se koristiti za subvencioniranje troškova registracije, nabavka sredstava za rad i nabavka obrtnih sredstava novoosnovanih subjekata male privrede i obrta u okviru proizvodne i proizvodno-uslužne djelatnosti, a maksimalni iznos sredstava po novoosnovanom subjektu male privrede i obrtu iznosi 3.000 KM.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

13.01.2020

-Javni poziv za nabavku usluga stručnog ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za nabavku usluga stručnog usavršavanja

15.10.2019

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora za potrebe ...

04.07.2019

JAVNI POZIV za imaoce pravosnažnih sudskih ...

Na osnovu Zaključka Vlade Unsko-sanskog kantona broj: 03-07-351/19 od 25.04.2019.godine, ...

25.06.2019

JAVNI OGLAS ZA NOMINIRANJE/ IMENOVANJE PREDSJEDNIKA ...

Preuzmi dokument: JAVNI OGLAS ZA NOMINIRANJE/ IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA ...

Javne Nabavke

14.02.2020

Odluka o izuzeću od primjene Zakona o javnim ...

Odluka o izuzeću od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH

14.02.2020

Odluka o prelasku otvorenog postupka u pregovarački ...

Odluka o prelasku otvorenog postupka u pregovarački s objavom obavještenja

14.02.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača

03.02.2020

Nabavka usluga obaveznog osiguranja vozila

Nabavka usluga obaveznog osiguranja vozila