U 2019. godini dodijeljeno 49 grantova za start up u poljoprivredi

30.12.2019 - 07:24 by Administrator

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona, u Bihaću je organizovano potpisivanje novih 26 ugovora sa korisnicima novčanih sredstava za subvencioniranje poslovnih ideja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda. Poslovne ideje prikupljene su po javnom pozivu Ministarstva za subvencioniranje razvojnih projekata - Start-up paket za fizička lica mlađa od 40 godina i nezaposlena, sa područja Unsko-sanskog kantona.

Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kazao je da ga raduje što je među pristiglim projektima nekoliko usmjereno na doradu. Uz danas potpisanih 26 ugovora ukupan broj projekata za start up u poljoprivredi, koje finansira Vlada Kantona iz budžetskih sredstava u 2019. godini je 49, s ukupnim iznosom od 480 000 KM. 

Vildana Alibabić, zastupnica u Skupštini USK čestitala je mladim ljudima koji su dobili šansu da pokrenu posao u poljoprivredi te istakla da je podrška razvoju poslovnih ideja u ovom resoru novi projekat koji treba i dalje podržavati te primjer dobre prakse. 

Vlada USK je, putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva , 480 000 KM dodijelila za poslovne ideje koje uključuju: troškove pripreme zemljišta, nabavka repromaterijala i sadnog materijala; nabavku poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja za iste; Nabavku plastenika, staklenika, rashladnih komora, sušara, ambalaže i mašina za prvi stepen dorade kao i ambalaže i pakirnica; nabavku sistema za navodnjavanje odvodnjavanje i protivgradne zaštite; troškove opremanja i rekonstrukcije prostora koji će biti korišten u svrhu peimarne poljoprivredne proizvodnje i prvog stepena dorade poljoprivrednih proizvoda; troškove certificiranja i brendiranja proizvoda, a osnovni kriterij za prijavu na Start-up paket bio je da su korisnici osobe mlađe od 40 godina, nezaposlene i da je dostavljena poslovna ideja (biznis plan) u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

Javni pozivi i konkursi

06.03.2020

JAVNI POZIV za iskaz interesa za korištenja ...

Preuzmi dokument: JAVNI POZIV za iskaz interesa za korištenja pašnjaka ...

28.11.2019

JAVNI POZIV ZA PREOSTALI IZNOS SRESTAVA za ...

JAVNI POZIV ZA PREOSTALI IZNOS SRESTAVA za subvencioniranje razvojnih projekata (poslovnih ...

19.07.2019

Javni poziv za subvencioniranje razvojnih ...

Preuzmi dokumente: JAVNI POZIV za subvencioniranje razvojnih projekata (poslovnih ...

26.04.2019

Konkurs o ustupanju na korišćenje ribolovnih ...

PREUZMI DOKUMENT: Konkurs o ustupanju na korišćenje ribolovnih područja, ...

Javne Nabavke

30.06.2020

Nabavka usluga održavanja računarske opreme ...

Nabavka usluga održavanja računarske opreme – printera i fotokopir aparata

30.06.2020

Posebna odluka o pokretanju postupka javne nabavke

Posebna odluka o pokretanju postupka javne nabavke

30.06.2020

Nabavka usluga kasko osiguranja vozila

Nabavka usluga kasko osiguranja vozila 

19.06.2020

Odluka o pokretanju postupka nabavke usluga

- Odluka o pokretanju postupka nabavke usluga putem pregovaračkog postupka bez objave ...