371. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

22.10.2022 - 12:33 by Administrator

U Bihaću je održana 371. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona kojom je, po ovlaštenju premijera, predsjedavala Sanja Mujakić, ministrica pravosuđa i uprave.
Između ostalog, na današnjoj sjednici članovi Vlade Kantona donijeli su Odluku o odobravanju sredstava za subvencioniranje ruralnog razvoja namijenjene mladim poljoprivrednicima sa područja Unsko-sanskog kantona, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu.

Odobrena je isplata za subvencioniranje ruralnog razvoja po projektima mladih poljoprivrednika u iznosima do 10.000 KM, a u ukupnom iznosu od 120.239 KM. Kako je Odlukom Vlade Unsko-sanskog kantona o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022., za ovu namjenu planiran iznos od 300.000 KM uskoro će biti objavljen novi javni poziv za subvencioniranje projekata ruralnog razvoja mladih poljoprivrednika, kaže ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović.

Vlada USK je dala saglanost na konačnu rang listu korisnika sredstava te saglasnost na tekst Ugovora o dodjeli sredstava po javnom pozivu Ministarstva privrede, za odabir korisnika sredstava po Odluci o kriterijima i postupku dodjele sredstava odobrenih u Budžetu USK putem Ministarstva privrede. Riječ je o sredstvima planiranim za podršku udruženjima i komorama te je ovlaštena ministrica privrede Samra Mehić da potpiše ugovore. Za projekte udruženja i komora, po ovom javnom pozivu, bit će dodijeljeno ukupno 126 000 KM.

Na 371. sjednici Vlada USK donijela je Odluku o utvrđivanju prestanka mandata policijskog komesara.

Odlukom je utvrđeno da Muji Koričiću prestaje mandat policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova sa danom 22.10.2022. godine. Sukladno Zakonu o unutrašnjim poslovima i Zakonom o policijskim službenicima propisano je da mandat policijskog komesara traje četiri godine a 22.10.2018. godine Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku kojom je za policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona imenovan glavni inspektor Mujo Koričić na mandat od četiri godine počev od 22.10.2018. godine, što podrazumijeva da mandat imenovanog prestaje sa 22.10.2022. godine.

Na prijedlog Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Vlada Unsko-sanskog kantona,na današnjoj sjednici, usvojila je Program utroška dijela sredstava Tekućeg granta - Grantovi pojedincima u ukupnom iznosu od 115.000 KM namijenjenih za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline ističe da se sredstva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih planiraju u budžetu ovog Ministarstva unazad tri godine jer je rješavanje stambenog pitanja mladih značajno egzistencijalno pitanje. Ove godine biće isplaćen iznos od po 5000 KM za 23 korisnika koji su ispunili kriterije po javnom pozivu Ministarstva.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. ...

Javni pozivi i konkursi

30.12.2022

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

01.12.2022

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

22.11.2022

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u Općini ...

22.11.2022

Javni oglas za popunu radnog mjesta - prijem ...

Preuzmi dokument: PDF format: Javni oglas za popunu radnog mjesta ...

Javne Nabavke

10.01.2023

URED VLADE: Obavijest

Preuzmi dokument (PDF): Ured Vlade: Obavijest Ured Vlade: Izjava o nepostojanju ...