376. sjednica Vlade USK

24.11.2022 - 18:00 by Administrator

Vlada Unsko-sanskog kantona na 376. sjednici, između ostalog podržala je prijedloge Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o odobravanju iznosa za nadoknadu štete klijentima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu te Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za JU Veterinarski zavod kojim se ovoj ustanovi odobravaju dodatna sredstva. Zahtjevom za dodatnim sredstva JU Veterinarski zavod Bihać se obratio Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva radi obaveza prema dobavljačima nastalim nabavkom teretnih vozila sa frižderima za potrebe uzorkovanja na terenu. Vlada USK je Odlukom o preraspodjeli sredstava iz Budžeta Unsko-sanskog godine odobrila dodatnih 50.000 KM za ovu potrebu

ÄŒlanovi Vlade Kantona primili su na znanje informaciju vezanu za EU Paket proširenja o 2022. godinu koji uključuje državni izvještaj o Bosni i Hercegovini i daje pregled ukupne spremnosti BiH za buduće članstvo u EU s obzirom na relevantne kriterije (politički, ekonomski kriteriji, usklađivanje sa zakonodavstvom EU), kao i njen napredak postignut između juna 2021. i juna 2022. godine. Obaveze Unsko-sanskog kantona u ovom procesu aktivno prate radne grupe za evropske integracije.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj danas, donijela je Odluku o utvrđivanju kriterija za imenovanje na poziciju zamjenika kantonalnog pravobranioca u Kantonalno pravobranilaštvo Bihać.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. ...

Javni pozivi i konkursi

30.12.2022

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

01.12.2022

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

22.11.2022

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u Općini ...

22.11.2022

Javni oglas za popunu radnog mjesta - prijem ...

Preuzmi dokument: PDF format: Javni oglas za popunu radnog mjesta ...

Javne Nabavke

10.01.2023

URED VLADE: Obavijest

Preuzmi dokument (PDF): Ured Vlade: Obavijest Ured Vlade: Izjava o nepostojanju ...