Kompanije iz UAE zainteresovane za ulaganja u Krajini

12.08.2021 - 23:05 by Administrator

Delegacija Unsko-sanskog kantona predvođena premijerom Mustafom Ružnićem boravi u radnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje su se sastali sa predstavnicima više kompanija koje su iskazale interes za investiranje na području Unsko-sanskog kantona.

- Vlada, na čijem sam čelu, je spremna da, u partnerstvu sa poslovnim ljudima, gradi ambijent za privredni razvoj i osigura efikasnu podršku zainteresovanim investitorima. To podrazumijeva projektno razmišljanje i efikasnost u realizaciji započetih i budućih projekata.  Naši domaćini bili su ugledni poslovni ljudi kao što su generalni direktor Privredne komore u Vladi Emirata Adžman (Ajman) Abdullah Mohammed Al Muwajai i predsjedavajući Odjela carine i luke u Vladi Emirata Adžman i ujedno Generalni direktor Svjetske humanitarne organizacije Human Appel International Sheikh Mohamed Bin Abdullah Al Noaimi. Oni su nas pozvali da im predstavimo potencijale naše Krajine i iskazali interes za velika ulaganja. Naravno, da bi se to ostvarilo u praksi neophodna  je saradnja svih nivoa vlasti te usklađeno i efikasno djelovanje institucija u  profesionalni poslovnoj saradnji sa  zainteresovanim investitorima. To je ključ uspjeha za budući razvoj. Krajina je propustila mnoge šanse za razvoj tokom proteklih dvije i po decenije unatoč svom izuzetnom geostrateškom položaju i svim potencijalima. Vrijeme je za prekretnicu i zajednički rad koji će rezultirati razvojem i boljim životom za sve građane, kaže  premijer USK.

Jučer je premijer Ružnić, u ime Vlade USK, potpisao  Memorandum o razumijevanju sa konzorcijem CHEMIE TECH DMCC (CTD) i EMIRATES GATES INVESTMENT, Dubai, UAE .

Predstavnici konzorcija, potpisnici direktor  CTD Mazarali Kamumiya Saiyed i H.H Sheikh Saeed bin Tahnoon bin Saqar Al Nahyan ovim su zvanično iskazali zainteresovanost za investiranje u projekte na području USK istaknuo je premijer Mustafa Ružnić  te dodao da Memorandum je općenit i  za svaki pojedinačni projekat će se praviti poseban ugovor sukladno zakonodavnim procedurama.

- Svrha Memoranduma je pravljenje okvira za investiranje, upravljanje, operativno savjetovanje i izvođenje projekata na području Unsko-sanskog kantona a izražava zanimanje za projekte: aerodrom Bihać, proizvodnju solarne energije, projekat termalne rivijere Gata Bihać i druge projekte od interesa za Unsko-sanski kanton.

Poseban Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na izražavanje interesa investitora iz UAE za izgradnju aerodroma u Bihaću potpisao je Adnan Bajrić, direktor JP Aerodrom Bihać.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. redovnoj ...

Javni pozivi i konkursi

18.10.2021

Poziv za konsultacije o Trogodišnjem planu ...

Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine ...

15.10.2021

Poziv za konsultacije o Trogodišnjem planu ...

Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine ...

15.10.2021

Poziv za konsultacije o Trogodišnjem planu ...

Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine ...

12.10.2021

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

Javne Nabavke

18.10.2021

Nabavka usluga održavanja računarske opreme ...

Nabavka usluga održavanja računarske opreme – printera i fotokopir aparata

13.09.2021

Odluka o izboru najpovoljnijem ponuđaču

Odluka o izboru najpovoljnijem ponuđaču

13.09.2021

Nabavka usluga izrada i implementacija dodatnih ...

Nabavka usluga izrada i implementacija dodatnih modula e-protokol