Razgovor o izgradnji školskih objekata

06.07.2021 - 16:26 by Administrator

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i Hadis Jusić, zastupnik u Skupštini USK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, na radnom sastanku, danas u Bihaću razgovarali su o prioritetnim potrebama za sanacijom, rekonstrukcijom i izgradnjom školskih objekata na području Kantona.

Zastupnik Jusić, na posljednoj sjednici Skupštine USK, pokrenuo je inicijativu kojom se traži da se u okviru budžeta za 2021. godinu iznađu sredstva za nastavak izgradnje školskih fiskulturnih sala u OŠ Gata i OŠ Brekovica. Naime, izgradnja ovih objekata započela je još 2010. godine u okviru projekta izgradnje školskih dvorana u pet najvećih bihaćkih prigradskih mjesnih zajednica: Gata, Izačić, Orašac, Brekovica i Jezero-Srbljani.

- U međuvremenu je samo fiskulturna sala u OŠ Orašac u potpunosti završena sredstvima obezbijeđenim kroz federalni budžet a iz istog izvora su obezbijeđena i nedostajuća sredstva za završetak fiskultume sale na Izačiću. Fiskulturne sale u mjestima Gata, Brekovica i Jezero su u različitim stepenima izgradnje, objekti su godinama nezaštićeni i propadaju. Kako je Vlada USK budžetom za ovu godinu planirala značajna sredstva za sanacije, rekonstrukcije i izgradnje školskih objekata tražio sam od Vlade USK da ove školske objekte stavi u prioritet jer nam je svima dužnost da štitimo imovinu koja je u vlasništvu USK-a, a školski objekti to svakako jesu, kazao je Jusić.

Premijer Ružnić istaknuo je da podržava inicijative koje su u interesu građana a izgradnja fiskulturnih objekata u prigradskim naseljima je od značaja kako za potrebe nastave tako i za rad sportskih i ostalih klubova u zajednici te će od resornog ministarstva zatražiti prioriteteno postupanje po inicijativi zastupnika Jusića.

Premijer Ružnić i zastupnik Jusić razgovarali su i potrebi reagovanja u obnovi područne škole u Spahićima, koja je potpuna neuvjetna za održavanja nastave. Posebno su se dotakli teme vezane za izgradnju novog objekta Doma zdravlja u Bihaću i organizacije uvjeta za rad ove zdravstvene ustanove do izgradnje nove zgrade.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. ...

Javni pozivi i konkursi

30.12.2022

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

01.12.2022

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

22.11.2022

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u Općini ...

22.11.2022

Javni oglas za popunu radnog mjesta - prijem ...

Preuzmi dokument: PDF format: Javni oglas za popunu radnog mjesta ...

Javne Nabavke

10.01.2023

URED VLADE: Obavijest

Preuzmi dokument (PDF): Ured Vlade: Obavijest Ured Vlade: Izjava o nepostojanju ...