370. sjednica Vlade USK

13.10.2022 - 22:24 by Administrator

U Bihaću je danas održana 370. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona kojom je, po ovlaštenju premijera, predsjedavala Sanja Mujakić, ministrica pravosuđa i uprave.
Na prijedlog Samira Jašaragića, ministra za pitanja boraca i RVI članovi Vlade Unsko-sanskog kantona, na danas održanoj sjednicu, usvojili su Odluku o uslovima, načinu, postupku i kriterijima za dodjelu sredstava za finansiranje kantonalnih udruženja branioca.

- Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica utvrđeno je pravo na finansiranje boračkih udruženja/saveza/organizacije koja su sa prebivalištem u Unsko-sanskom kantonu, kao i udruženja sa prebivalištem van Unsko sanskog kantona u općinama Banja Luka, Prnjavor, Srbac, Prijedor, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Gradiška, Laktaši i Bosanska Kostajnica a na osnovu ove Odluke kojom se utvrđuju uslovi, način, postupak i kriteriji za dodjelu sredstava. Budžetom Unsko-sanskog kantona za 2022.godinu, Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida za ovu namjenu planirana su sredstva u iznosu od 200.000 KM, obrazložio je ministar Jašaragić.

Na današnjoj sjednici, između ostalog, podržana je i Odluka o usvajanju programa utroška dijela sredstava tekućeg granta - Grantovi drugim nivoima vlasti Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, kojim se, po zahtjevu Grada Bosanska Krupa, dodjeljuju sredstava za projekat nabavke pumpi za dva lokalna vodopoda u Mjesnoj zajednici Pištaline za koje je potrebno izdvojiti 12.390 KM.

- U budžetu ovog Ministarstva za 2022. godinu za grantove drugim nivoima vlasti planirana su sredstva u iznosu od 230.000 KM čija je namjena su/fnansiranje projekata iz oblasti prostornog uredenja, urbanizma, gradenja, zaštite okoliša, energetske efikasnosti i upravljanja otpadom. Po osnovu zaprimljenih pojedinačnih zahtjeva od lokalnih uprava Ministarstvo je u proteklom periodu odobrilo sredstva za projekte u iznosu od 225.000 KM. Obzirom da bi se realizacijom navedenog projekta uveliko olakšao život stanovnika MZ Pištaline, ovo Ministarstvo je odlučilo podržati ovaj projekat te je prethodno urađena preraspodjela sredstava, kaže resorni ministar Adnan Alagić.

ÄŒlanovi Vlade Kantona primili su na znanje Informaciju o poduzetim aktivnostima radi provođenja mjera energijske efikasnosti na objektu zgrada veze Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. ...

Javni pozivi i konkursi

30.12.2022

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

01.12.2022

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

22.11.2022

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u Općini ...

22.11.2022

Javni oglas za popunu radnog mjesta - prijem ...

Preuzmi dokument: PDF format: Javni oglas za popunu radnog mjesta ...

Javne Nabavke

10.01.2023

URED VLADE: Obavijest

Preuzmi dokument (PDF): Ured Vlade: Obavijest Ured Vlade: Izjava o nepostojanju ...