392. sjednica Vlade USK

12.01.2023 - 13:55 by Administrator

Vlada Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj danas, u Bihaću usvojila je Pedagoške standarde i normative za srednje obrazovanje. Standardi i normativi, pored Zakona o srednjem obrazovanju, predstavljaju polazni akt za osnivanje i rad srednjoškolskih ustanova na području Unsko - sanskog kantona.

Standardima i normativima utvrđuju se minimalni prostorni, kadrovski i drugi materijalno-tehnički uvjeti neophodni za obavljanje nastavnog procesa koji se ostvaruje u srednjoškolskim ustanovama.
Zaključkom Vlade Unsko-sanskog kantona od 23.09.2022. godine Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je zaduženo da izradi prečišćeni tekst Pedagoških standarda i normativa za srednje obrazovanje. Obzirom da Poslovnikom Vlade Unsko-sanskog kantona nije propisana mogućnost davanja saglasnosti Vlade Unsko- sanskog kantona na prečišćeni tekst nekog podzakonskog propisa, Ministarstvo je izradilo novi tekst Pedagoških standarda i normativa za srednje obrazovanje u kojem su objedinjene sve izmjene i dopune koje su trenutno na snazi i u skladu sa metodološkim jedinstvom u izradi propisa kako bi njegova primjena bila preciznija.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike, Vlada Unsko-sanskog kantona na današnjoj sjednici prihvatila je odluku privremenog Upravnog odbora JU "Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona" o privremenom finansiranju JU "Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona" za period od 01.01.2023. do 31.03.2023.godine i uputili je u dalju skupštinsku proceduru zajedno sa Programom rada ove JU za 2023. godinu.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Kantona donijela je Odluku o obnavljanju Ugovora o koncesiji Br. KU 007/2002 za istraživanje i eksploataciju gipsa na ležištu Breščić na području grada Bihaća te će Ministarstvo privrede zaključiti Aneks II ugovora o koncesiji sa privrednim društvom ,,Rudnici gipsa" d.d. Donji Vakuf na šta je prethodno saglasnost dala lokalna zajednica.

Newsletter

Budite obaviješteni putem e-maila:

Kalendar dešavanja

Javne rasprave

16.11.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama ...

Predstavnički dom Parlamena Federacije Bosne i Hercegovine  na svojoj 23. ...

Javni pozivi i konkursi

30.12.2022

Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

Preuzmi dokument: Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno ...

01.12.2022

Javni konkurs za prijem državnog službenika ...

Preuzmi dokument: Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno ...

22.11.2022

Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup ...

Preuzmi dokument: Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u Općini ...

22.11.2022

Javni oglas za popunu radnog mjesta - prijem ...

Preuzmi dokument: PDF format: Javni oglas za popunu radnog mjesta ...

Javne Nabavke

10.01.2023

URED VLADE: Obavijest

Preuzmi dokument (PDF): Ured Vlade: Obavijest Ured Vlade: Izjava o nepostojanju ...